» 24-timmarsseglingarna

24-timmarsseglingarna

Svenska Kryssarklubbens 24-timmarsseglingar är en koncentrerad långfärdssegling. Segla så långt som möjligt och återvänd till startplatsen efter 24 timmar.

Anmäl dig >>

Lisbeth Wallin och Anna Jutevik på segelbåten Bacchus. Foto: Lena Dahlström.

Du väljer själv väg genom att kombinera olika fördefinierade distanser till en bana som passar besättning och båt.

Redan när seglingarna startade på 1940-talet var syftet samma som nu:

Seglingen avser att främja sjömanskap, navigationsrutin och långfärdstrim och är öppen för alla långfärdsintresserade seglare.”

Åke Améen, grundare

Seglingarna arrangeras av Svenska Kryssarklubbens lokala kretsföreningar.

Som standard kan du segla 24-timmars första helgen i juni och första helgen i september. En del arrangörer organiserar ytterligare seglingar som kan vara kortare eller längre än 24 timmar.

Glad kvinna vid rodret under 24-timmarssegling.
Karin Holstad seglar 24-timmars på båten Sjöugglan. Almagrundet i bakgrunden. Foto: Peter Holstad

Senaste artiklarna:

 • Appen 24-timmars – föra loggbok

  Appen kan användas som ett elektroniskt punktkort, där alla punkter och sträckor finns inlagda, som ett planeringshjälpmedel för att prova olika rutter, och för att föra loggbok och direkt rapportera loggboken vid seglingens slut. Detta inlägg beskriver hur appen används för att föra loggbok.

  Läs mer

 • Appen 24-timmars – PoD och planering

  Appen kan användas som ett elektroniskt punktkort, där alla punkter och sträckor finns inlagda, som ett planeringshjälpmedel för att prova olika rutter, och för att föra loggbok och direkt rapportera loggboken vid seglingens slut. Detta inlägg beskriver hur appen kan användas som punktkort och planeringshjälpmedel. Detta fungerar för alla deltagare från alla kretsar i landet.

  Läs mer

 • Prova mobilapp för loggbok och planering

  Prova mobilapp för loggbok och planering

  Seglar du höstseglingen i Stockholm? Vill du testa en mobilapp för att planera seglingen och föra loggbok i mobil/platta?

  Läs mer

 • Grönö Fyr – tur och retur på 24-timmars ombord på S/Y Ellen.

  Grönö Fyr – tur och retur på 24-timmars ombord på S/Y Ellen.

  Vi fick en strålande härlig helg med alla väder under fina seglingsdagar i Stockholms skärgård. Ett glatt gäng på 20 personer deltog och firade på sätt och vis in sommaren ombord skonaren S/Y Ellen under Kryssarklubbens 24-timmars race nu under första helgen i juni.

  Läs mer

 • Nätträff inför vårseglingen 2017 i Stockholm

  Har du frågor eller är bara pratsjuk inför vårens 24-timmarsseglingar? Kul! Då ses vi här på tisdag 30 maj mellan klockan 19 och 20. Vi kör alltså en nätbaserad träff och pratar om det som deltagarna är intresserade av. Vi kan prata regler, hur de tillämpas, taktik, väder, bra rutiner ombord, god seglingsmat, vanliga problem och vackra…

  Läs mer