» Nyheter och artiklar

Nyheter och artiklar

 • Fin höstregatta i Stockholm

  Fin höstregatta i Stockholm

  Har du bilder och berättelser som vi får visa här? Mejla stefan@24-timmars.nu. Tagga med #24segling när du publicerar på nätet.

  Läs mer

 • Appen 24-timmars – föra loggbok

  Appen kan användas som ett elektroniskt punktkort, där alla punkter och sträckor finns inlagda, som ett planeringshjälpmedel för att prova olika rutter, och för att föra loggbok och direkt rapportera loggboken vid seglingens slut. Detta inlägg beskriver hur appen används för att föra loggbok.

  Läs mer

 • Appen 24-timmars – PoD och planering

  Appen kan användas som ett elektroniskt punktkort, där alla punkter och sträckor finns inlagda, som ett planeringshjälpmedel för att prova olika rutter, och för att föra loggbok och direkt rapportera loggboken vid seglingens slut. Detta inlägg beskriver hur appen kan användas som punktkort och planeringshjälpmedel. Detta fungerar för alla deltagare från alla kretsar i landet.

  Läs mer

 • Prova mobilapp för loggbok och planering

  Prova mobilapp för loggbok och planering

  Seglar du höstseglingen i Stockholm? Vill du testa en mobilapp för att planera seglingen och föra loggbok i mobil/platta?

  Läs mer

 • Grönö Fyr – tur och retur på 24-timmars ombord på S/Y Ellen.

  Grönö Fyr – tur och retur på 24-timmars ombord på S/Y Ellen.

  Vi fick en strålande härlig helg med alla väder under fina seglingsdagar i Stockholms skärgård. Ett glatt gäng på 20 personer deltog och firade på sätt och vis in sommaren ombord skonaren S/Y Ellen under Kryssarklubbens 24-timmars race nu under första helgen i juni.

  Läs mer

 • Nätträff inför vårseglingen 2017 i Stockholm

  Har du frågor eller är bara pratsjuk inför vårens 24-timmarsseglingar? Kul! Då ses vi här på tisdag 30 maj mellan klockan 19 och 20. Vi kör alltså en nätbaserad träff och pratar om det som deltagarna är intresserade av. Vi kan prata regler, hur de tillämpas, taktik, väder, bra rutiner ombord, god seglingsmat, vanliga problem och vackra…

  Läs mer

 • 24-timmars i Stockholm för skutor

  24-timmars i Stockholm för skutor

  Är du skutseglare? Du är väldans välkommen till 24-timmarssegling i Stockholm lördag 3 juni klockan 12.00. Gratia från Svenska Kryssarklubbens Seglarskola, Ellen, Jens Kiil och Anna-Sofia har anmält intresse. 

  Läs mer

 • Rapport från höstseglingen i Stockholm

  Rapport från höstseglingen i Stockholm

  Höstens 24-timmarssegling i Stockhom präglades av ett frontsystem som passerade med regn och svaga under lördagseftermiddagen. Före och efter fronten var vindarna fina. Natten mellan lördag och söndag var klar och ljum med vindar på västsidan. Det var mycket stjärnklart. Flera rapporterar i loggböckerna om fascinerande stjärnfall. Många rapporterar om riktigt bra distanser.

  Läs mer

 • Prototyp till mobilapp för 24-timmarsseglare

  Martin Björklund seglar 24-timmarsseglingarna i Stockholm och har på eget initiativ påbörjat en mobilapp för 24-timmarsseglare. Tanken är att den ska fungera som en kartbaserad punkt- och distanstabell och loggbok.

  Läs mer

 • Föra loggbok digitalt

  Nu finns möjlighet för de som seglar i Stockholm att föra loggboken digitalt på internet.

  Läs mer