» Nyheter och artiklar

Nyheter och artiklar

 • 24-timmars på Vänern 2024

  24-timmarsseglingarna är tillbaka i Vänern! 2024 arrangeras 24-timmarsseglingen på Vänern 6-7 juni.

  Läs mer

 • Introduktionsträff i Stockholm

  Introduktionsträff i Stockholm

  Vill du ta nästa steg och utvecklas som seglare? Har du kanske redan provat på att segla 24-timmars, eller skulle vilja prova? Då är det här webbinariet för dig!

  Läs mer

 • Stockholm: samling efter seglingarna i Norrviken

  Stockholm: samling efter seglingarna i Norrviken

  Vi har nu öppnat anmälan till vårregattan i Stockholm/Svealandskusten. Vill du träffa andra deltagare efter seglingarna? En nyhet 2024 är att vi inför en träff efter seglingarna i Norrviken på lördagskvällen. Så träffas vi, har trevligt och jämför våra seglingar.

  Läs mer

 • Dela dina 24-timmarsupplevelser i facebookgrupp för deltagare!

  Nu skapar vi en Facebookgrupp för deltagare i 24-timmarsseglingarna i Stockholm, längs Svealandskusten, Jungfrukusten och på Åland.

  Läs mer

 • Kims seglarbrev från Ensamseglingen 2023

  Åkersberga 16 juli 2023 Förra året var första året efter pandemiperioden som vi kunde träffas i Norrviken efter seglingarna.  Det var då inte så många på startlistan men i år var det bättre med 14 deltagare.

  Läs mer

 • 2020 års plaketter Svealandskusten och Jungfrukusten

  Traditionellt brukar årets 24-timmarsplaketter delas ut på SXK Stockholmskretsens årsmöte. 2020 hölls ju kretsårsmötet digitalt så plaketterna skickades ut med brev. Undantaget var en ”silverplakett med emalj i högre serie” för 8000 M plakettdistans till Bengt Agild samt en bronsplakett till hans son August. Plaketterna överlämnades vid en enkel ceremoni på Bullandö Marina på Värmdö…

  Läs mer

 • Nya punkter i Kalmarsund 2020

  Under vintern har Dackekretsen, med god hjälp av Lars Möller i Blekingekretsen, lagt till drygt 20 nya punkter i Kalmarsund för att möjliggöra en lite mer varierad segling i det långsträckta Kalmarsund.

  Läs mer

 • Vinden svek bottenhavet!

  En kall vår och gastar som inte kommit ur vinteridet gjorde att endast tre båtar startade i Bottenhavet! Alla ändrade också från 24 till tolv timmar p g a besättningsbrist.Men tre båtar är fler än noll! Så nu kör vi!Besättningen på Bella Ciao- En Lady Helmsman från Kramfors dokumenterade en dag med fuktig luft och…

  Läs mer

 • Bottenhavet startar upp igen!

  24-timmars har vilat i Bottenhavet sedan slutet av 90-talet men nu har några entusiaster bestämt att köra igång igen! Vi startar med juniupplagan och begränsar oss till 12; 24 och 48 timmar. tanken är att locka med våra ljusa juninätter! Så du som aldrig upplevt havet en juninatt i norr är så välkommen att segla…

  Läs mer

 • Fin höstregatta i Stockholm

  Fin höstregatta i Stockholm

  Har du bilder och berättelser som vi får visa här? Mejla stefan@24-timmars.nu. Tagga med #24segling när du publicerar på nätet.

  Läs mer