24-timmars i Bottenhavet

Hårda fakta:

Datum: 1-2/6. (31/5-2/6 för 48 timmars) start sker valfri tid mellan 07.00 och 11.00

Startavgift medlem i SXK 100 kr

Startavgift ej medlem i SXK 200 kr

Seglas enligt riksreglerna länk

Anmälan senast 30/5 via denna länk ANMÄLAN

Frågor besvaras av:

Jan Åkerström 070-2837309 jan.akerstrom@gmail.com

Jocke Björnberg 070-6117862 jocke.bjornberg@telia.com

Nya startpunkter

Här är en länk till samtliga startpunkter i Bottenhavet eniro

Vi har lagt till några startpunkter och flyttat andra för att erbjuda både den strikt tävlingsinriktade och den mer avslappnade  ”familjeseglaren” attraktiva startpunkter.
Exempelvis Lustholmen och Lövvik som är populära hamnar på försommaren för den som vill utmana sig själv och testa sin och besättningens förmåga, samt några stratpunkter ute på öppet vatten för den som vill maximera sin distans för att utmana andra.

Om du seglar 12-timmars kan du således starta kl 08:00 på lördagen i Lövvik. Då är alltså målet att vara tillbaks i Lövvik kl 20:00.
Vi har också startpunkter nära de större båtklubbarna i Bottenhavet.
Listan på startpunkter och rundningspunkter kommer att publiceras en bit in på det nya året.

Digital loggbok

Du för själv loggbok på heder och samvetse. Loggen skickar du till Bottenhavskretsens arrangörer efter avslutad segling.

Sedan några år tillbaks kan du välja att föra loggbok digitalt via surfplatta eller telefon: Läs mer här  För att kunna göra det måste du vara anmäld via vårt digitala system (öppnas inom kort) och ha installerat 24-timmarsappen. Här har du också viss möjlighet att följa dina konkurrenter.

Deltagarvimpel

Alla deltagare ska föra SXK:s deltagarvimpel väl synligt i aktern. På akterstaget el liknande. Vimpel kan beställas hos SXK centralt via epost: jeanine.frifarare@sxk.se eller köpas av Bottenhavskretsen. Den kostar 160 kr inkl frakt.