Arkiv

Filmer

Se filmer om 24-timmarssegling runt om i världen. Filmerna är en sammanställning av filmer från både deltagare och arrangörer. Du får följa seglare i många olika sorters båtar. En del ser 24-timmarsseglingarna som hård kappsegling, andra som en skön avslappning.

Gemensamt är att vi alla uppskattar en segling som syftar till gott sjömansskap, långfärdstrim och navigationsrutin.

Dela och kommentera gärna filmerna så att andra får se skön segling!

Har du en egen film som du vill få inlänkad, eller har du hittat någon på nätet? Mejla info@24-timmars.nu eller skriv en kommentar på någon av filmerna.

Nya och garvade deltagare inför 24-timmarsseglingarna 2016

Sommaren närmar sig och det börjar bli dags att planera för årets 24-timmars. Vi träffade några seglare på årets torrsegling i Nacka, som har kommit en bit på väg i planeringen.  

Arrangör: Stockholmskretsen
Kategori: Filmer

Vindö 40:an Gloria Mundi under höstseglingen 2015

Vindö 40:an Gloria Mundi under 24-timmarsseglingarna hösten 2015. Foto: Anders Torwald.

Vindö 40:an SWE 582 Gloria Mundi seglade 24-timmarsseglingen på västkusten hösten 2015. Det började med en lugn segling från Björlanda men vinden ökade, strömmen satte emot och det blev en tuff segling som besättningen klarade fint tack vare bra planering.

Arrangör: Västkustkretsen
Kategori: Filmer

Carreran Sagas premiär i Ensamseglingen

Victor Gillander på Carrera Helmsman "Saga" seglar Ensamseglingen 2015 i Stockholm

Victor Gillander premiärseglade med Carrera Helmsman Saga under 2015 års Ensamsegling i Stockholm. Se den häftiga filmen. 

Etiketter:
Arrangör: Stockholmskretsen
Kategori: Filmer

24-timmars med två på Saga

Carrera Helmsman "Saga" seglar ifrån. Foto: Stefan Pettersson. CC (BY-SA)

Jennie och Victor Gillander på Carrera Helmsman SWE 67 ”Saga” premiärseglade 24-timmarsseglingarna i Stockholm våren 2015. Häng med ombord på en vacker och snabb segling med Saga …

Arrangör: Stockholmskretsen
Kategori: Filmer

Havets schack – en film om 24-timmarssegling

Niklas Krantz har i den här filmen skildrat en rad 24-timmarsseglingar. Från vindstilla till skrämmande blåsigt. Foto: Niklas Krantz.

Niklas Krantz driver hemsidan Sittbrunnen som handlar om fritidssegling. Han seglar också 24-timmars, på Västkusten och i Stockholm. Niklas är scoutledare i Hammarby Sjöscoutkår. I den här filmen har han samlat intryck och filmer från flera 24-timmarsseglingar. Rubriken ”Havets schack” syftar

Arrangör: Stockholmskretsen Västkustkretsen
Kategori: Filmer