Nätträff inför vårseglingen 2017 i Stockholm

Har du frågor eller är bara pratsjuk inför vårens 24-timmarsseglingar? Kul! Då ses vi här på tisdag 30 maj mellan klockan 19 och 20. Vi kör alltså en nätbaserad träff och pratar om det som deltagarna är intresserade av.

Vi kan prata regler, hur de tillämpas, taktik, väder, bra rutiner ombord, god seglingsmat, vanliga problem och vackra naturupplevelser under 24-timmarsseglingarna. Sånt som du vill. Ta med eget fika.

Med på plats finns Stefan Pettersson, en av funktionärerna för 24-timmarsseglingarna i Stockholm. Fler funktionärer kanske tittar in.

Du som tittar in på träffen behöver inte alls segla 24-timmars i Stockholm. Vi besvarar frågor efter bästa förmåga. Om det handlar om någon lokal frågeställning så ser vi till att du får kontakt med någon av våra loala funktionärskompisar.

Om du på förväg vill ställa några frågor, skriv en kommentar på det här inlägget.

Så här funkar det tekniskt

Vi använder en kostnadsfri konferenstjänst som heter Jitsi.

  • Det är inga inloggningar eller koder.
  • Du kan använda mobil, platta eller dator med webbkamera. På mobilen kan det vara lite knepigt att klicka rätt, ikonerna är små.
  • Använd gärna headset så blir ljudet bättre för alla.
  • Du använder en vanlig webbläsare och går till: https://meet.jit.si/24timmars.
  • I överkant på skärmbilden hittar du några ikoner för att stänga av din egen mikrofon, koppla ned, … Om inte ikonerna visas, rör muspekaren över skärmen eller peka på pekskärmen.
  • I underkant visas en liten ruta för varje deltagare. Klicka på den person som du vill se i bild.
  • Du kan prova i förväg att gå till konferensrummet i förväg.

Vilka webbläsare funkar?

Varför den här konferenstjänsten, Jitsi, och inte [… din favorittjänst här …]? Vi provar gärna andra tjänster men vill helst slippa att deltagarna behöver installera programvaror eller registrera användarkonton. Tipsa gärna i kommentarsfältet om du har förbättringsförslag!

Skärmbild på nätmöte i Jitsi.
Skärmbild på nätmöte i Jitsi.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.