Prototyp till mobilapp för 24-timmarsseglare

Martin Björklund seglar 24-timmarsseglingarna i Stockholm och har på eget initiativ påbörjat en mobilapp för 24-timmarsseglare. Tanken är att den ska fungera som en kartbaserad punkt- och distanstabell och loggbok.

Deltagare i Stockholmstrakten får gärna prova ett försök, ett proof-of-concept som det kallas i utvecklarbranschen när man gör en första version för att se om idén funkar.

Martins tanke är en mobilapp som kan användas för att planera rutten på en kartbild som också används för att föra in rundningar i en loggbok. Appen kommer att fungera utan nätverksuppkoppling och fungera i hela landet.

Arbetet sker stegvis och framtiden får utvisa vilka funktioner som läggs in. En idé är att när nätverksuppkoppling finns rita ut övriga deltagande båtar, baserat på senast inrapporterade rundningar eller position från MarineTraffic (som fångar upp positioner via AIS-systemet eller appen mAIS).

I den här första versionen så finns tjänsten bara som en webbaserad kartbild med punkter och distanser. Den går nu bara att nå med nätuppkoppling. Punkter inom 120M från Martins startpunkt finns med. Du hittar till den på: http://mbj.homenet.org/24h.

Prova gärna och ge återkoppling i kommentarsfältet.

Flera olika initiativ av enskilda deltagare och funktionärer är på gång för att förbättra webbplatsen, anmälan, visa på nätet var deltagare finns, torrsegling mm. Om du vill hjälpa till: stefan@24-timmars.nu koordinerar i Stockholm och kan koppla ihop med övriga i landet.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.