Dackekretsen

Svenska Kryssarklubbens Dackekrets arrangerar 24-timmarsseglingar längs Smålandskusten.

12, 24, 48, 72, 96 eller 120-timmars, välj själv

Detta är en tidsbegränsad distanssegling som genomförs som en långfärdssegling. Seglingen går ut på att Ni utnyttjar båtens egenskaper, besättningens kapacitet och väderleksutsikterna för att segla så långt som möjligt för att vara tillbaka vid startpunkten eller den gemensamma målpunkten inom den tid Ni på förhand bestämt.

Varför 24-timmars?

Ni får under en helg testa Er själva och båten under en lite längre tid än vad som kanske är vanligt. Både skeppare och gastar får ta del i navigering, mathållning och vila under seglingen.

Vårseglingen kan bli en värdefull test av båt och utrustning inför sommarens färder, och naturligtvis en upplevelse att på sjön uppleva solens upp och nedgång under färden.

I Dackekretsen har vi under de år kretsen funnits, startat vid den punkt som ligger närmast hemmahamnen för att på lördagskvällen träffas vid den gemensamma natthamnen. Vid målgången på Vippholmarna finns det varm ärtsoppa med tillbehör. Man tar del av eftersnacket med förklaringar och bortförklaringar, där alla mer eller mindre sanningsenligt redogör för sina äventyr. På försommarkvällen har vi grillfest och på hösten blir det kanske kräftskiva. Har vi tur har någon med sig en gitarr till allsången.

Kontaktperson

Åke Silfwerbrand
Tel: 0490-50 880
Mobil: 070-533 10 78
e-post: 049050880@telia.com

Vi är tacksamma om ni anmäler ca två veckor före start, så vi får tid till att skicka ut punktlistor och loggbok.

Vi ses!

Seglingar i Dackekretsen

Resultat från seglingar i Dackekretsen